Aardappeltaart

Een heerlijke taart die je als hoofdgerecht kunt maken. Lekker met een verse simpele salade.

De benodigde ingrediënten voor Aardappelgratin en lamskoteletjes met rode wijn saus zoals dit hier is beschrijven. Natuurlijk aan u de keus hiervan af te wijken.

Ingrediënten

1,5 kg aardappels

75 gr boter

Peper en zout

1. Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Dit kan bijvoorbeeld met een schaaf, maar ook met een mes.

2. Verwarm daarna de oven voor op 185 graden.

3. Vet een quichevorm goed in met boter.

4. Leg vervolgens een laag aardappelplakjes in de vorm. Doe dit dakpansgewijs.

5. Verdeel vervolgens wat vlokjes boter erover heen en kruid het met wat peper en zout.

6. Doe dit met elke laag zo door totdat je plakjes op zijn.

7. Dek de vorm vervolgens af met wat aluminiumfolie.

8. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in ongeveer 45 minuten bijna gaar.

9. Je kunt de taart nu eventueel wegzetten wanneer je hem nog niet gelijk nodig hebt. Doe dit wel afgedekt en in de koelkast.

10. Wanneer je de taart wilt afbakken verwijder je de folie.

11. Zet de taart dan vervolgens in de oven en bak hem in ongeveer 35 tot 40 minuten goudbruin.

Variatietip:
Wanneer je de taart afbakt kun je er een laag geraspte kaas overheen doen, zeer lekker!

Een andere variatietips is het vervangen van de gewone aardappelen door zoete aardappelen. Dat is wellicht nog lekkerder.