-------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD RECEPTEN

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO




Pompoen-koekjes

Om je vingers bij af te likken!



Voor mensen die alleen plantaardig eten is het goed om geregeld pompoen te eten.
Pompoen bezit namelijk veel en goed opneembaar ijzer.

Ook als rawfood is pompoen uitermate geschikt. Met name voor de zoete hapjes.

Tip voor het schillen van de pompoen:
Leg de pompoen een uur (of langer) van te voren in een bak of pan met handwarm water. Keer de pompoen dan wel regelmatig.
U zult zien dat het schillen dan een stuk beter gaat.


Voor het maken van pompoen-koekjes heeft u nodig voor de buitenkant:

1 kopje pecannoten
half kopje amandelen
half kopje ontpitte dadels
kwart kopje gedroogde geraspte kokos
1 eetlepel water
snufje zout

Maal de amandelen zeer fijn (tot meel) in de keukenmachine.
Voeg nu de rest van de ingredienten toe tot er een stevig deeg ontstaat.
Mocht het nog iets te droog zijn voeg dan nog ietsje water toe (maar zeker niet teveel!)

Druk nu het deeg in een kleine vierkante bakvorm tegen de bodem en de kanten.

De vulling

ingredienten:

1,5 kopje zeer fijngemalen pompoen
half kopje ontpitte dadels
half kopje raw amandelmelk
1 theelepel vanille
3 eetlepels agavesiroop
1,5 theelepel kaneel
1/4 kop gesmolten kokosolie

Plaats eerst de dadels, de amandelmelk, vanille en agavesiroop in de keukenmachine en maak daarvan een glad geheel.
Voeg nu de rest toe en pureer net zo lang tot er een geheel gladde vulling is ontstaan. (Voeg eventueel nog iets kokosolie toe als het niet glad genoeg wordt).
Smeer nu de vulling over het deeg in de bakvorm en verdeel gelijkmatig. Plaats dit alles nu in de vriezer (voor een nacht) en maak nu de bovenkant.

De bovenkant

ingredienten:

1 kop kokosmelk
3/4 kop raw (geweekte) cashewnoten
3 eetlepels agavesiroop
1,5 theelepel citroensap
1 theelepel vanille
1/3 kop gesmolten kokosolie
snufje zout

Doe alles behalve de kokosolie in de keukenmachine.
Zorg hierbij dat de cashewnoten geheel worden vermalen. Voeg als laatste de kokosolie toe en mix alles nog goed.
Zet dit alles nu in de koelkast.

Haal na 8 uur alles uit vriezer en koelkast en smeer de bovenkant over de vulling.

Garneer tenslotte met enkele pecannoten en wat raw agavesiroop.
Kijk, u heeft nu heerlijke zuivelvrije vegetarische pompoen-koekjes gemaakt zonder oven, leuk toch!

Heeeerlijk!






Share |

 

--------

 


LEUKE INFO

Lucuma poeder is een natuurlijke zoetstof die u kunt gebruiken op verschillende manieren het is een bijzonder voedzame fruitsoort. De Lucuma vrucht is enorm rijk aan antioxidanten, waaronder betacaroteen.
Lucuma-poeder is zeer zoet van smaak en een ideale suiker-vervanger. Lucuma bevat koolhydraten, vezels, vitaminen (B1, B2, B3 en B5) en mineralen (ijzer kalium, calcium en fosfor). Het is eenvoudig door smoothies te mengen. Lucumabomen kunnen 500 jaar oud worden en op die leeftijd nog steeds vruchten voortbrengen! Lucuma wordt door de plaatselijke bevolking ook wel “Inca goud” genoemd.


Droogautomaat voor het drogen van fruit groenten ed.

Meer info klik hier

 

RAW +

 

Goji bessen behoren tot de groep superfoods en worden in China ook wel happy berries genoemd. Een klein handje per dag is genoeg om een positief effect op de gezondheid te verkrijgen. De hoge dosering antioxidanten en vitamines zorgt voor een betere weerstand, en de bessen hebben een gunstig effect op de werking van organen zoals de nieren en de lever.

Goijibessen bestaan al eeuwen.

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw 'ontdekt'. Puur natuur en uiterst gezond. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je het in de keuken? Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon laten zien hoe je met goji-bessen, chiazaad, rauwe cacao en vele andere ingrediënten de lekkerste gerechten maakt. Per recept lees je waarom het gerecht goed voor je is. Een toegankelijke en praktische kennismaking met een scala aan heerlijke en gezonde, nieuwe ingrediënten.