Bloemkoolsoep

Aardappel-bloemkoolsoep

Een heerlijke en volle soep die je als maaltijdsoep kunt eten. Neem voor deze soep wel vast kokende aardappelen, en een moie witte bloemkool voor de bloemkoolsoep.

Ingrediƫnten

2 uien, gesnipperd –
3 eetlepels kerriepoeder –
2 eetlepels olijfolie traditioneel –
1 pot bouillon met rundvlees –
1 bloemkool, in kleine roosjes –
800 gram CelaVita Panklare aardappelen, in dobbelstenen –
2 bosuitjes, in ringetjes –
8 plakjes ontbijtspek, vleeswaar –
8 sneetjes roggebrood –

Beschrijving:

Fruit de uien en de kerriepoeder 5 min. in de hete olie.

Voeg de aardappelen en de bloemkool toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.

Schenk de bouillon erbij (zonder het vlees) en voeg 3 potten water toe.

Kook de groenten in ? 10 min. helemaal gaar.

Schep met een schuimspaan 3 flinke lepels groenten uit de soep en houd ze apart.

Pureer de soep met een staafmixer en schep de achtergehouden groenten, het vlees uit de bouillon en de bosui erdoor. Serveer de soep met roggebrood belegd met ontbijtspek.