Citroentaart

Dit recept is heerlijk voor een taart die niet in de oven hoeft! Mijn eerste keer proberen ging niet zo goed: het duurde een paar dagen voor het stevig genoeg werd. Achteraf bleek het dat ik het recept verkeerd had. Nu is het in enkele uren stevig en klaar om te eten. Ik heb daarom wat extra ingredienten toegevoegd die de smaak van de taart ten goede komen. Hieronder vind je het recept, ben je benieuwd naar andere koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens hier.

Ingrediënten

• 300g gemberkoekjes (granenkoeken met een beetje gemberpoeder werkt ook)

• 100g boter

• Sap van 1 citroen

• Geraspte schil van 2 citroenen

• 300ml room

• Een blikje gecondenseerd melk

• Frambozen en frambooscompote om mee op te dienen

• Poedersuiker om te versieren

Alternatieven:

• Granenkoeken met een beetje gemberpoeder om de gemberkoekjes te vervangen

• Cottage cheese in plaats van room. Dit doet het meer op cheesecake lijken.

Bereidingswijze

1. Verkruimel de koekjes. Smelt boter in een pan en meng het geheel. Plaats in de taartvorm die je wil gebruiken, Druk op de bodem om het gelijk te maken.

2. Leg de geraspte citroenschil en het sap in een kom. Voeg je room (of cottage cheese) en gecondenseerd melk toe. Goed roeren om te zorgen dat er niks zichtbaar blijft van je citroenschil. Giet dit vervolgens over je taartbodem.

3. Tijd om je taart in de koelkast te stoppen. Na enkele uren zou het stevig genoeg moeten zijn om te kunnen eten.

4. Versier of serveer met verse frambozen en/of frambooscompote. Dit zorgt voor een lekkere zoetheid bij de frisse citroensmaak.

Op basis van mijn eigen gemaakte fouten kan dit ook wat langer duren. Geen zorgen maken als het na een paar uur nog niet helemaal klaar is. Het kan enkele dagen mee zo lang het koel wordt bewaard. Uit eigen ervaring smaakt het soms zelfs beter na een dag of twee! Dan zijn de smaken goed ingetrokken en heeft de taart een extra lekkere smaak. Op kokenmetlisa.nl vind je nog meer van deze heerlijke recepten!

Een andere mogelijkheid is om kleine taartjes te maken in plaats van 1 grote taart. In dat geval heb je maar een lepel koekbodem en 2 lepels van de citroenmix nodig. Serveer met een framboos om populariteit bij je gasten te garanderen. Leuk als dessert of om bij een feestelijke maaltijd te serveren. Wanneer je niet van citroen houdt kun je dit ook vervangen door een andere fruitsoort. Ook kun je een koeksoort kiezen die bij jouw smaak past. Als je bijvoorbeeld koolhydraatarm eet kun je beter een andere koeksoort gebruiken, met minder koolhydraten. Maar de keuze is aan jou, want niet iedereen eet koolhydraatarm natuurlijk. Gelukkig heb je nu wel een heerlijk rawfood recept voor deze no bake taart! Eet smakelijk.

.