Dit zijn de 4 belangrijkste voedingstrends van 2020

We staan alweer aan het begin van een nieuw decennium. Net als in elk ander jaar, zijn er ook in 2020 weer een aantal belangrijke voedingstrends zichtbaar. We hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste voedingstrends van 2020!

1. Steeds meer plantaardige voeding
Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan als je regelmatig naar het nieuws kijkt; Nederlanders laten steeds vaker dierlijke voeding staan en geven steeds vaker de voorkeur aan plantaardige voeding. We zien dat ook fabrikanten zich steeds meer richten op het ontwikkelen van plantaardige alternatieven voor dierlijke voeding. Het eten van gezonde groentes is nog nooit zo populair geweest als in 2020!

2. Probiotische voeding als kefir
Een andere belangrijke trend is dat mensen steeds vaker probiotische voeding aan hun dieet toevoegen. Een van de populairste soorten probiotische voeding is kefir. Bijkomend voordeel van kefir is dat je het eenvoudig zelf kunt maken. Kefir is voor een groot deel vergelijkbaar met normale (volle) yoghurt, maar toch heeft het aanzienlijk meer gezondheidsvoordelen. Kefir wordt gemaakt met zogenoemde ‘kefirculturen’. Je kunt deze kefirculturen kopen bij verschillende webshops, maar wij hebben persoonlijk goede ervaringen met de kefirculturen van Allesvoorkefir.nl.

3. Natuurlijke suikers in plaats van toegevoegde suikers
Steeds meer mensen zijn bewust bezig met de hoeveelheid suikers die ze binnenkrijgen. Het is dan ook een ware voedingstrend om alleen nog maar natuurlijke suikers binnen te krijgen en de producten met toegevoegde suikers te laten staan. Ook steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om producten te verkopen met enkel natuurlijke suikers.

4. Meer koolhydraten, maar wel bewust ermee bezig
De laatste voedingstrend die we zien is dat mensen weer meer koolhydraten beginnen te eten, maar er wel bewust mee bezig zijn. Van overmatige koolhydraatconsumptie is bij de meeste mensen dus geen sprake meer. Diëten die eerder populair waren, zoals het ketogeen dieet, zullen naar alle waarschijnlijkheid in 2020 een stuk minder vaak worden