Frisse Pastasalade

Frisse koude pastasalade

Zeker met warm weer is er niets zo lekker als een frisse koude pastasalade. De smaak van een goede pasta gecombineerd met frisse ingrediënten is een lust voor de mond. Een pastasalade kopen in de supermarkt of bestellen in een restaurant is mogelijk, maar het is veel leuker en lekkerder om zelf een frisse pastasalade te maken. Hieronder volgt een eenvoudig recept waarmee u binnen 10 minuten een heerlijke salade op tafel heeft staan.

Ingrediënten voor 4 personen
• Tagliatelle (250gr.)
• Groene pesto (half potje)
• Verse tonijn (2 blikjes á 185gr.)
• Zwarte olijven (100gr.)
• Cherry tomaten (1 bakje)

De bereiding

U begint natuurlijk met het klaarmaken van de pasta. Kook de tagliatelle in ruim water gaar. Volg de aanwijzingen op de verpakking, maar binnen 10 minuten is de tagliatelle normaal gesproken klaar. Spoel het vervolgens af met koud water en laat de tagliatelle goed uitlekken en afkoelen. Ondertussen dient u de tomaten goed te wassen en vervolgens door midden te snijden. Ditzelfde doet u met de zwarte olijven. Giet daarna de tonijn af, zodat u alleen de visstukjes over houdt. Meng de tonijn vervolgens met de groene pesto, de halve tomaten en de afgekoelde pasta. Als laatste garneert u de frisse pastasalade met de halve olijven.

Eventueel

Het is ook mogelijk om een andere kleur olijven te kiezen. Houd wel dezelfde hoeveelheden aan. Ook kunt u de frisse pastasalade serveren met Focaccia of Turks brood. De frisse pastasalade is heerlijk als bijgerecht, maar ook als hapje bij de borrel. Een welkome afwisseling tussen de standaard gerechten in Nederland.