gevulde courgette

Gevulde courgette vegetarisch


Een lekkere courgette welke goed gevuld is! Dat is een gevulde courgette vegetarisch. Het is heerlijk om een mooie courgette te gebruiken bij het maken van een lekkere maaltijd. Courgette, rijst, tomaten, uien en natuurlijk volop kruiden om er een heerlijk feestje van te maken als je gaat eten.

Natuurlijk hoef je dit gerecht niet vegetarisch te houden als je dat wilt wilt. Voeg in dat geval stukjes spek, gebraden gehakt, of stukjes salami toe.

Wat heb je nodig om een gevulde courgette vegetarisch te maken?

Ingrediƫnten

  • 200gr zilvervliesrijst
  • 200gr rundergehakt
  • 4 courgettes
  • 3 tomaten
  • 3 uien
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 teentjes knoflook
  • fijn gehakte verse peterselie
  • 100gr 30+ kaas (geraspt)
  • 1el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je een gevulde courgette vegetarisch?

De bereiding

Een vegetarische gevulde courgette maak je door te starten met het koken van de rijst. Lees de omschrijving op de verpakking en start met het koken van de rijst. Was nu de tomaten en snijd ze in kleine stukken. Pel ook de uien en de knoflook om ze hierna in stukjes te snijden. Bak het gehakt mooi bruin in wat olie en doe hier ook de uien, wat kruiden en de tomaatjes bij. Laat het voor vijf minuutjes zachtjes pruttelen.

Was nu de courgettes en hol ze mooi uit. Doe wat zout over de uitgeholde courgettes. Het vruchtvlees van de courgettes kun je aan de gehaktmix toevoegen. Vul hierna de courgettes met deze mix. Vervolgens doe je lekker wat kaas en peterselie over de gevulde courgette en zet je deze voor twintig tot dertig minuten in de oven op 180 graden Celsius. Deze heb je natuurlijk al voorverwarmd.