Gevulde eieren met kaas

Gevulde eieren met kaas

Gevulde Eieren met Kaas is een super feestelijke recept, want gevulde eieren met kaas zul je niet zo vaak gegeten hebben. Lekker en makkelijk klaar te maken.

Gevulde Eieren met Kaas Ingrediƫnten

Voor 8 halve gevulde eieren

  • 4 eieren
  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of Goudse kaas, zo fijn mogelijk geraspt
  • een paar druppels Worcestersaus
  • enkele (gevulde) olijven
  • peper en zout

Gevulde Eieren met Kaas Recept

  • Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten
  • Laat de eieren hierna even schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen en pel de eieren
  • Snijd hierna de eieren in de lengterichting doormidden, haal met behulp van een klein lepeltje de dooiers eruit en doe deze in een schaaltje
  • Snijd van de onderkant van de eiwit helften een dun stukje af, zodat de gevulde eieren met kaas straks mooi kunnen blijven staan
  • Wrijf de eidooiers door een zeef of prak deze eventueel met een vork zo fijn mogelijk
  • Roer de boter zacht en romig in een kommetje en voeg tijdens het roeren het eigeel en de geraspte kaas hieraan toe
  • Blijf roeren, totdat een zo egaal mogelijk mengsel is verkregen
  • Voeg naar eigen smaak wat zout, peper en wat druppels Worcestersaus toe en roer deze door het mengsel
  • Schep de eigeel massa in een spuitzak, liefst met een gekarteld spuitmondje en spuit in iedere eiwit-helft een rozetje
  • Snijd de olijven in dunne plakjes en garneer hier de gevulde eieren met kaas mee

Gevulde Eieren met Kaas Tip

In plaats van plakjes olijf, is het ook heel goed mogelijk om de gevulde eieren te garneren met dun gesneden plakjes radijs, wat heel klein gesneden blokjes tomaat of wat toefjes krulpeterselie