Hachee is een heerlijk vleesgerecht, dat vooral in de winter veel wordt gegeten. Rode Kool met Hachee is een echte klassieker, maar hachee past bij veel meer recepten. Hieronder vindt u een heel goed en smakelijk basis recept voor zelf hachee maken.
Hachee Ingrediƫnten
- 500 gram runderlappen
- 500 gram uien, gepeld en fijn gesneden of in halve ringen
- 75 gram boter of margarine
- 1 blaadje laurier
- 1 kruidnagel
- 2 eetlepels azijn
- 25 gram bloem
- Peper en zout naar eigen smaak
Hachee Maken
- Wrijf de runderlappen in met wat peper en wat zout
- Neem een flinke braadpan en verhit hierin de boter
- Laat de runderlappen op redelijk hoog vuur snel dichtschroeien en mooi bruin bakken
- Voeg de uien toe en laat deze even mee fruiten
- Haal het vlees uit de pan en snijd deze in kleine blokjes
- Doe het vlees hierna weer terug in de pan en voeg ook het blaadje laurier en de kruidnagel toe
- Voeg de azijn toe en voeg ongeveer een halve liter water toe
- Roer de aanbaksels los van de onderkant van de pan
- Laat de hachee nu opnieuw aan de kook komen en zet, zodra alles kookt, het vuur laag
- Leg het deksel op de pan en laat de hachee ongeveer twee uur stoven, totdat het vlees zacht is en bijna uit elkaar valt
- Verwijder hierna het blaadje laurier en de kruidnagel
- Neem een kommetje en doe hierin de bloem plus wat stoofvocht uit de pan en leng hiermee de bloem aan tot een papje
- Roer dit bloempapje hierna door de rest van het stoofvocht, zodat er een mooie gebonden saus c.q. jus ontstaat
- Breng de saus hierna op smaak met wat zout en peper
Hachee Tips
- Hachee kan op vele manieren worden gemaakt, maar de basis blijft rundvlees en uien. Daarnaast geldt dat hachee maken qua voorbereiding helemaal niet zoveel tijd kost, maar reken er wel op dat het vlees vooral lekker lang moet pruttelen om heerlijk mals te worden
- Hachee smaakt heel lekker bij de rode kool, maar ook bij veel andere stamppot gerechten, aardappel gerechten en bij gekookte rijst