peultjes koken

Hoe lang moeten peultjes koken?

Ben je dol op peultjes en wil je deze nu ook zelf bereiden? Kies dan eens voor peultjes koken! Peultjes zijn erg voedzaam. Ze bevatten 33 kcal en 5 gram aan koolhydraten. Daarnaast bevatten ze geen vetten en 2,5 gram aan vezels (allemaal berekend per 100 gram). Het bereiden van peultjes neemt niet veel tijd in beslag, ga daarom nu ook peultjes koken en zet een heerlijke voedzame maaltijd op tafel waar je met zijn allen van kunt genieten.

Peultjes koken, hoe doe je dat?

Het peultjes koken duurt ongeveer 5-7 minuten. Het voordeel van deze groente is dat je deze het hele jaar door kunt koken. Het zijn dan ook erg lekkere knapperige groente en je kunt ze ook heerlijke mixen in een salade. Voordat je ze gaat eten is het belangrijk dat je kiest voor peultjes koken. Je moet ze niet rauw een want in rauw peultjes zit een giftige stof. Als je de groenten gaat koken dan gaat de giftige stof eruit. Let dus altijd goed op dat je peultjes niet rauw gaat eten! Het is gemakkelijk om de peultjes klaar te maken en het neemt niet veel tijd in beslag. Genoeg reden dus om het nu zelf ook te doen en lekker te genieten van deze groente.

Hoe en hoelang moet je peultjes koken?

Voordat je begint met peultjes koken is het belangrijk dat je weet wat je moet doen en hoe je dit moet doen. Daarom geven we je hier graag meer uitleg over. Als je onderstaande stappen gaat volgen dan krijg jij een goed beeld van hoe peultjes koken in zijn werk gaat en dan heb je binnen korte tijd heerlijke gezonde en voedzame groenten op tafel staan. Begin daarom maar snel en lees het goed door.

  • Eerst snijd je de puntjes van beide kanten van de peultjes af (dan kun je ze even laten weken in het water als je wil).
  • Vervolgens was je de groente grondig af zodat er geen aarde meer op zit. Zand in het eten is namelijk niet erg lekker!
  • Dan doe je de peultjes in de pan en doe je er een klein beetje water bij zodat ze net onder water staan.
  • Vervolgens laat je de peultjes 5 – 7 minuten koken. Het is goed dat de groente een beetje knapperig blijft, dan zijn ze namelijk het lekkerste om te eten. Het kan zijn dat je het liever ander klaarmaakt en ze wat minder knapperig wil, dat kan dan moet je gewoon kiezen voor peultjes langer laten koken.
  • Als ze gaar zijn dan giet je de groente af.
  • Doe er dan een klontje boter bij en serveer direct op een bord in een salade. Dit wordt nog eens lekker smullen met zijn allen.

Zo zie je maar peultjes koken neemt niet veel tijd in beslag en is nog gemakkelijk ook. Let op want je kunt na het afgieten van de peultjes een beetje koud water over de groente gieten. Hierdoor stopt het kookproces en zijn de peultjes lekker knapperig. Een ander voordeel is dat ze hierdoor ook de groene kleur blijven behouden!