Hutspot maken, maar dan anders, een hutspot recept met oosterse ingrediënten als extra’s.
Ingrediënten
Voor 4 personen hutspot als hoofdmaaltijd
- 1 kilo aardappelen
- 1 kruidenbouillontablet
- 750 gram panklare hutspotgroenten (winterpeen en ui)
- 1 zakje mix voor nasi goreng
- 100 gram taugé
- 25 gram boter
- sambal oelek
- peper, zout
- 3 eetlepels seroendeng
- atjar tjampoer
De bereiding
- Schil de aardappelen, was deze en snijd de aardappelen in ongeveer gelijke stukken
- Los een kruidenbouillontabletje op in ongeveer vier dl. water en kook de hutspotgroenten hierin tien minuten
- Voeg hierna de aardappelen toe en breng het, met het deksel op de pan, op hoog vuur aan de kook
- Zodra de groenten en de aardappelen (weer) aan de kook zijn, temper het vuur en het geheel in ongeveer 20 minuten gaar
- Wel in de tussentijd de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Was de taugé
- Giet de groenten af en bewaar de bouillon
- Stamp de groenten met wat boter en een scheutje van de bouillon doorelkaar
- Schep de gewelde nasimix en de taugé door de hutspot en breng deze op smaak met sambal, peper en zout naar eigen smaak
- Doe de hutspot speciaal in een schaal en strooi de seroendeng erover.
- Serveer deze hutspot speciaal met atjar tjampoer
Hutspot Speciaal Tip
- Een oosters gekruide gehaktbal of speklap maakt dit hutspot speciaal recept helemaal af