Hutspot Maken

Hutspot maken

Hutspot maken, maar dan anders, een hutspot recept met oosterse ingrediënten als extra’s.

Ingrediënten

Voor 4 personen hutspot als hoofdmaaltijd

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 750 gram panklare hutspotgroenten (winterpeen en ui)
  • 1 zakje mix voor nasi goreng
  • 100 gram taugé
  • 25 gram boter
  • sambal oelek
  • peper, zout
  • 3 eetlepels seroendeng
  • atjar tjampoer

De bereiding

  • Schil de aardappelen, was deze en snijd de aardappelen in ongeveer gelijke stukken
  • Los een kruidenbouillontabletje op in ongeveer vier dl. water en kook de hutspotgroenten hierin tien minuten
  • Voeg hierna de aardappelen toe en breng het, met het deksel op de pan, op hoog vuur aan de kook
  • Zodra de groenten en de aardappelen (weer) aan de kook zijn, temper het vuur en het geheel in ongeveer 20 minuten gaar
  • Wel in de tussentijd de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Was de taugé
  • Giet de groenten af en bewaar de bouillon
  • Stamp de groenten met wat boter en een scheutje van de bouillon doorelkaar
  • Schep de gewelde nasimix en de taugé door de hutspot en breng deze op smaak met sambal, peper en zout naar eigen smaak
  • Doe de hutspot speciaal in een schaal en strooi de seroendeng erover.
  • Serveer deze hutspot speciaal met atjar tjampoer

Hutspot Speciaal Tip

  • Een oosters gekruide gehaktbal of speklap maakt dit hutspot speciaal recept helemaal af