Hutspot

Hutspot met klapstuk

Een heerlijk ouderwets hutspot recept, met klapstuk en wat boter. Een eenvoudig hutspot recept, maar met name de klapstuk heeft wel de nodige gaartijd: Anderhalf tot twee uur.

Hutspot met Klapstuk Ingrediënten

Voor 4 personen Hutspot met Klapstuk – hoofdgerecht

  • 1 kilo winter wortelen, schoongemaakt en in grove stukken gesneden
  • 400 tot 500 gram klapstuk
  • 1 tot 1,5 kilo aardappelen, gewassen, in stukken gesneden
  • 500 gram uien, gepeld en in grove ringen gesneden
  • boter of margarine
  • zout

Recept

  • Doe de klapstuk in een pan en zet deze op met nét zoveel water totdat deze precies onder staat
  • Voeg wat zout toe
  • Laat de klapstuk voor ongeveer anderhalf tot twee uur rustig koken, op laag vuur
  • Als het vlees mooi (bijna) gaar is, voeg de aardappelen toe en de wortelen
  • Verdeel hierover de uien
  • Voeg wat zout toe
  • Laat de hutspot met klapstuk een half uur op zacht vuur gaar stoven
  • Neem hierna de klapstuk uit de pan, maar laat het bak- of kookvocht zoveel mogelijk achter in de pan met aardappelen en wortels
  • Stamp de hutspot fijn met een pureestamper, zodat de aardappelen en de wortelen goed gemengd worden
  • Voeg wat boter of margarine toe aan de hutspot
  • Snijd de klapstuk in plakjes of blokjes
  • Dien de hutspot zo warm mogelijk op, met de klapstuk