Een heerlijk ouderwets hutspot recept, met klapstuk en wat boter. Een eenvoudig hutspot recept, maar met name de klapstuk heeft wel de nodige gaartijd: Anderhalf tot twee uur.
Hutspot met Klapstuk Ingrediënten
Voor 4 personen Hutspot met Klapstuk – hoofdgerecht
- 1 kilo winter wortelen, schoongemaakt en in grove stukken gesneden
- 400 tot 500 gram klapstuk
- 1 tot 1,5 kilo aardappelen, gewassen, in stukken gesneden
- 500 gram uien, gepeld en in grove ringen gesneden
- boter of margarine
- zout
Recept
- Doe de klapstuk in een pan en zet deze op met nét zoveel water totdat deze precies onder staat
- Voeg wat zout toe
- Laat de klapstuk voor ongeveer anderhalf tot twee uur rustig koken, op laag vuur
- Als het vlees mooi (bijna) gaar is, voeg de aardappelen toe en de wortelen
- Verdeel hierover de uien
- Voeg wat zout toe
- Laat de hutspot met klapstuk een half uur op zacht vuur gaar stoven
- Neem hierna de klapstuk uit de pan, maar laat het bak- of kookvocht zoveel mogelijk achter in de pan met aardappelen en wortels
- Stamp de hutspot fijn met een pureestamper, zodat de aardappelen en de wortelen goed gemengd worden
- Voeg wat boter of margarine toe aan de hutspot
- Snijd de klapstuk in plakjes of blokjes
- Dien de hutspot zo warm mogelijk op, met de klapstuk