Als vrijgezel die niet te veel jam consumeert, ben ik een paar dagen geleden begonnen met het gebruik van een abrikozen- en sinaasappelspread die ik lang geleden kreeg. En hoe kon dit herstel nu plaatsvinden anders dan in de vorm van ijs. Het vruchtenspread was al erg zoet en had een zeer hoge Brix-waarde. Dus ik heb de invertsuiker hier kunnen bewaren.
Daarom is er hier maar één variant.
Ingrediënten:
6 rijpe abrikozen (eventueel ook suikerabrikozen)
250 g abrikoos-sinaasappel fruitpasta (70% fruitgehalte)
40 g suiker
Voorbereiding:
- Was de abrikozen, verwijder het klokhuis en pureer ze.
- Snij de abrikozenhelften in kleinere stukjes om te pureren.
- De aangegeven 6 abrikozen vormen ongeveer 300 g pulp.
- Voeg de vruchtenspread en suiker toe aan het vruchtvlees en meng goed.
Doe deze zeer eenvoudige ijsmassa in de ijsmachine. Direct uit de ijsmachine genomen, kan dit ijs ook sorbet worden genoemd, maar na een paar dagen in de vriezer is het duidelijk een fruitijsje en geen sorbet meer. Zoals je op de afbeelding kunt zien, heeft het ijs een kleur die enigszins bruin wordt. Om deze verkleuring te voorkomen, kunnen de abrikozen geschild worden voordat ze ontpit worden. Ik neem aan dat de kleur van het ijs meer lijkt op die van een abrikoos. Om de abrikozen te schillen, dompelt u het fruit kort in kokend kokend water en blus u het vervolgens af in ijswater. Na afkoeling kan de huid gemakkelijk worden verwijderd. Ondanks dat hier geen invertsuiker is gebruikt, kan dit ijs met de fruitsmeersel ook enkele dagen in de vriezer bij -18 ° C worden geportioneerd.