------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD NIEUWS

 

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Het ene Stevia-product is het andere niet

Sinds de Europese Commissie op 11 november 2011 de zoetstof Stevia heeft vrijgegeven voor voedingsproducten komen er steeds meer producten met Stevia op de markt.

Stevia is ook wel bekend als Stevioside extract of rebaudioside. Stevia is zeer populair als zoetstof omdat het zeer weinig calorieën bevat (1 theelepel bevat slecht 0,0001 Kcal).

Voor rawfood recepten zijn echter alleen deze drie stevia producten geschikt:

-Verse Stevia bladeren: Plantjes of zaden voor eigen kweek zijn bij verschillende tuincentra te koop (de plant heeft veel zon nodig)

- Gedroogde Stevia bladeren: een gedroogd blad is aanzienlijk krachtiger dan een vers blad

- Ruw, ongeraffineerd Stevia extract: Dit extract wordt gemaakt van tot poeder vermalen blad van de plant. In dit ruwe extract worden alle therapeutische waarden van de Stevia plant behouden


Lang niet elk Stevia-zoetstofproduct bevat overigens uitsluitend Stevia.

Zo heeft onlangs de Reclame Code Commissie geoordeeld dat de tafelzoetstof Natrena Stevia van Douwe Egberts met de zin 'Het zoetje uit de natuur op basis van de Stevia plant en sucralose' misleidend is voor consumenten.
Dat oordeelde de Reclame Code Commissie naar aanleiding van een klacht van tafelzoetstoffenproducent Merisant. Onderzoek wees uit dat 70% van de 300 ondervraagde Nederlanders denkt dat de Natrena tafelzoetstof slechts uit natuurlijke zoetstoffen bestaat.

De commissie stelt dat de verpakking van de Natrena Stevia suggereert dat de zoetstof bestaat uit uitsluitend natuurlijke substanties en dus is het 'misleidend en daarmee oneerlijk'. Het product bestaat namelijk niet alleen uit natuurlijke stoffen (stevia-extracten), maar ook uit kunstmatige zoetstoffen (sucralose).

Stevia heeft een iets zoethout-achtige nasmaak al naar gelang de hoeveelheid en het soort gerechten. Echter is de nasmaak veel minder bitter dan bij het ongezonde aspartaam.

Stevia voorkomt tandbederf en is geschikt voor diabetici, het verhoogt de bloedsuikerspiegel NIET. De GI is nul.
Stevia is goed voor de spijsvertering, het werkt preventief tegen allerlei soorten bacteriën, het helpt bij een zwaar gevoel in de maag en bestrijdt maagzuur. En bovendien verhoogt stevia het energieniveau en zorgt voor een algemeen gevoel van welbehagen.
Stevia bevat vitamine A en C, eiwitten, fosfor, zink, calcium, magnesium, natrium, ijzer, rutine en kalium. 
                                                   stevia zoetjes
 

 

rawfood-recepten.nl
voor vegetarische rawfood recepten
Share |

 

--------

 

LEUKE INFO

Rawfood weetje Een belangrijk superfood is raw cacao. Biologische Cacao Nibs komen van de cacaoboom die groeit in het tropische regenwoud gebied. Cacao Nibs zijn niet alleen lekker maar ook erg gezond. Ze hebben een rijke, intense cacao smaak. Cacao Nibs zijn de puurste vorm van chocolade.Door de vele voedingsstoffen zoals antioxidanten vezels enzymen en mineralen zijn cacaobonen het perfecte gezonde tussendoortje. Je kunt ze verwerken in een diversiteit aan recepten.

Mangos zitten vol met Vitamine A en Calcium! 

 

RAW +

 

Neem twee zonnebloempitten en rooster er één, dan bevatten ze nog steeds dezelfde voedingsstoffen. Maar plant je ze beide in de aarde, dan zal alleen de onverhitte zonnebloempit wortel schieten en uitgroeien tot zonnebloem. Om deze levenskracht gaat het bij rawfood.
Zonnebloemen

Een dieet van rauw voedsel is een gezonde manier om te ontgiften, de huid te reinigen, gewicht te verliezen en er stralend uit te zien. Maar wie heeft er nu tijd om onbekende ingrediënten te zoeken en elke dag bewerkelijke recepten te bereiden? Dat is niet nodig: Rauw & Gezond bevat alle informatie die u nodig hebt om te profiteren van het goede van rauw voedsel.Lees hier verder