------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD NIEUWS

 

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Raw cacao, het paradepaardje van David Wolfe

Maak zelf een voorraad raw chocolaatjes.

Het paradepaardje van voedingsgoeroe David Wolfe zijn superfoods waarvan de belangrijkste raw cacao is.
Hij vindt het gewoon het beste voedsel ooit.

De voordelen van de raw chocolade-boon zijn enorm. Het bevat anti-oxidanten en sowieso zit er veel ijzer en veel magnesium in, mangaan, zink,  koper en vitamine C maar de boon bevat stoffen die ons het gevoel van geluk geven, love-chemicals.
Triptofaan is een stof die jou ontspannen en blijer maakt het werkt goed in op je serotonine dat in je hersens wordt aangemaakt.
Serotonine (mannen hebben meer aanmaak van serotonine in de hersens dan vrouwen) moet goed bijgehouden worden middels oa voeding anders word je depressief.
Raw cacao verhoogt je concentratie, geeft je energie en verhoogt je libido en je hebt maar zeer weinig per dag nodig om je er geestelijk meer ontspannen bij te voelen.

Jammer genoeg wordt de meestal niet biologische cacao-boon vooraf behandeld met pesticiden en verder wordt de boon volledig bewerkt, op zeer hoge temperatuur gebrand en wordt er zuivel aan toegevoegd en suiker!
De gezonde eigenschappen van de boon gaan hiermee bijna volledig verloren.
Eet de boon liever op de raw manier. Vitaminen, mineralen en enzymen blijven intact , deze worden dan veel beter opgenomen door ons lichaam.
Het is super gezond voor je als je dagelijks iets eet met deze gezonde raw cacao(boon).
Het is on line te koop en je doet er heel lang mee want je hebt per dag niet zoveel nodig.

Chocolaatjes kun je heel makkelijk zelf maken en in voorraad brengen.

Voor de vulling:

1/2 kopje voor geweekte hazelnoten
3/4 kopje ontpitte dadels (ca 7 stuks)
1/3 kopje raw cacao poeder
1/4 theelepel kaneel
1 eetlepel gesmolten cacaoboter (au bain marie)
2 theelepels vanille extract
optioneel een dessert lepel gedroogde goibessen
2 eetlepels water

(liefst malen in de keukenmachine maar niet al te glad, het mag best wat grof gemalen zijn, anders het totaal in heel kleine stukjes snijden als u geen keukenmachine heeft)

Voor de chocolade:

1/2 kopje gesmolten cacaoboter (au bain marie)
1/4 kopje cacaopoeder
1 eetlepel + 1 theelepel mesquite poeder (optioneel)
2 lepels agave siroop
(alles goed door elkaar roeren)

Vormpjes vullen als het wat afgekoeld is met een laagje van de chocolade, daar bovenop een schepje vulling en daar weer bovenop een schepje chocolade  in de vriezer zetten (1 uur van te voren eruit halen om op te dienen.)

Op zondagmiddag 4 november komt David Wolfe naar Amsterdam voor een wervelend en energiek Live seminar.
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.
Lees hier meer.

Of klik op onderstaande foto


Share |

 

--------

 

LEUKE INFO

Rawfood weetje Een belangrijk superfood is raw cacao. Biologische Cacao Nibs komen van de cacaoboom die groeit in het tropische regenwoud gebied. Cacao Nibs zijn niet alleen lekker maar ook erg gezond. Ze hebben een rijke, intense cacao smaak. Cacao Nibs zijn de puurste vorm van chocolade.Door de vele voedingsstoffen zoals antioxidanten vezels enzymen en mineralen zijn cacaobonen het perfecte gezonde tussendoortje. Je kunt ze verwerken in een diversiteit aan recepten.

Mangos zitten vol met Vitamine A en Calcium! 

 

RAW +

 

Neem twee zonnebloempitten en rooster er één, dan bevatten ze nog steeds dezelfde voedingsstoffen. Maar plant je ze beide in de aarde, dan zal alleen de onverhitte zonnebloempit wortel schieten en uitgroeien tot zonnebloem. Om deze levenskracht gaat het bij rawfood.
Zonnebloemen

Een dieet van rauw voedsel is een gezonde manier om te ontgiften, de huid te reinigen, gewicht te verliezen en er stralend uit te zien. Maar wie heeft er nu tijd om onbekende ingrediënten te zoeken en elke dag bewerkelijke recepten te bereiden? Dat is niet nodig: Rauw & Gezond bevat alle informatie die u nodig hebt om te profiteren van het goede van rauw voedsel.Lees hier verder