------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD NIEUWS

 

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Gif op superfoods?


Er zijn de laatste weken her en der artikelen verschenen over gevonden resten van gewasbeschermingsmiddelen op gojibessen, chiazaad en quinoa.
Zo heeft bijvoorbeeld de NWA (De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) onderzoek gedaan naar resten van dit gif op deze superfoods.  Hierbij is bij 12 van de 52 onderzochte monsters een overschrijding van de Maximale Residu Limiet (MRL) geconstateerd.
Bij geen van de afwijkende monsters was sprake van een mogelijk gezondheidsrisico.

Wat kan je nu het beste doen om te voorkomen dat je superfoods eet waar resten gif op zitten?
Eigenlijk is daar maar één duidelijk antwoord op mogelijk;
koop superfoods die biologisch gecertificeerd zijn.
In de biologische sector wordt er immers geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen.

Tegenwoordig vind je bijna in elke supermarkt, drogisterij of huishoudwinkelketen wel superfood.
Helaas hebben deze superfoods vaak misleidende termen als "100% natuurlijk" of  "100% reform". Dit zijn echter geen biologische producten. (wat ook te zien is aan het ontbreken van het biologisch eko keurmerk).

Overigens geldt ditzelfde verhaal ook voor ander groente en fruit;
biologisch is onbespoten, dus gifvrij! En naast biologisch kopen, kunt u natuurlijk ook biologisch in de moestuin te werk gaan.
Share |

 

--------

 

LEUKE INFO

Rawfood weetje Een belangrijk superfood is raw cacao. Biologische Cacao Nibs komen van de cacaoboom die groeit in het tropische regenwoud gebied. Cacao Nibs zijn niet alleen lekker maar ook erg gezond. Ze hebben een rijke, intense cacao smaak. Cacao Nibs zijn de puurste vorm van chocolade.Door de vele voedingsstoffen zoals antioxidanten vezels enzymen en mineralen zijn cacaobonen het perfecte gezonde tussendoortje. Je kunt ze verwerken in een diversiteit aan recepten.

Mangos zitten vol met Vitamine A en Calcium! 

 

RAW +

 

Neem twee zonnebloempitten en rooster er één, dan bevatten ze nog steeds dezelfde voedingsstoffen. Maar plant je ze beide in de aarde, dan zal alleen de onverhitte zonnebloempit wortel schieten en uitgroeien tot zonnebloem. Om deze levenskracht gaat het bij rawfood.
Zonnebloemen

Een dieet van rauw voedsel is een gezonde manier om te ontgiften, de huid te reinigen, gewicht te verliezen en er stralend uit te zien. Maar wie heeft er nu tijd om onbekende ingrediënten te zoeken en elke dag bewerkelijke recepten te bereiden? Dat is niet nodig: Rauw & Gezond bevat alle informatie die u nodig hebt om te profiteren van het goede van rauw voedsel.Lees hier verder