------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD NIEUWS

 

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Norit of witlof?
Net als bij een ui kunt u een plakje van de onderkant wegsnijden en daarna in het midden de bittere punt/de kern verwijderen. Let wel op dat u de gehele kern weghaalt. Doe in de ontstane holte dan wat citroensap om het verkleuren tegen te gaan.Het is goed dit soort groente te blijven eten omdat ons voedsel steeds zoeter (gemaakt) wordt. We moeten onszelf blijven aanleren dat voedsel niet perse zoet hoeft te zijn. Dit vergroot de kans dat we minder snel verslaafd raken aan suiker en van Lof kunt u een heerlijke rauwe salade maken. U snijdt de lof in kleine stukjes en mengt er evt ook gewone sla door. Daarbij kunt u ook stukjes verse sinaasappel, stukjes appel, partjes mandarijn en rozijnen, wat gedroogde granberries een handje ongeroosterde walnoten in de salade toevoegen.Witlof is goed voor de spijsvertering en bevat veel vitamine waaronder A, B en C. Witlof bevat ook kalium. Hetgeen goed is voor de spieren het het zenuwstelsel en het verlagen van de bloeddruk. Witlof is ook rijk aan foliumzuur, hetgeen een positief effect heeft op de darmen. In witlof zitten vezels en probiotica die ervoor zorgen dat je lichaam op een natuurlijke manier zal herstellen. Probiotica in de witlof, bevat bacterien die je darmflora ook bevat. Ze zorgen ervoor dat je darmen gezonder zijn en veel sneller herstellen. De mineralen in witlof zorgen voor een goede vocht afdrijving. Verder is witlof ook prima geschikt voor een dieet. Het bevat erg weinig calorieen.

Share |

 

--------

 

LEUKE INFO

Rawfood weetje Een belangrijk superfood is raw cacao. Biologische Cacao Nibs komen van de cacaoboom die groeit in het tropische regenwoud gebied. Cacao Nibs zijn niet alleen lekker maar ook erg gezond. Ze hebben een rijke, intense cacao smaak. Cacao Nibs zijn de puurste vorm van chocolade.Door de vele voedingsstoffen zoals antioxidanten vezels enzymen en mineralen zijn cacaobonen het perfecte gezonde tussendoortje. Je kunt ze verwerken in een diversiteit aan recepten.

Mangos zitten vol met Vitamine A en Calcium! 

 

RAW +

 

Neem twee zonnebloempitten en rooster er één, dan bevatten ze nog steeds dezelfde voedingsstoffen. Maar plant je ze beide in de aarde, dan zal alleen de onverhitte zonnebloempit wortel schieten en uitgroeien tot zonnebloem. Om deze levenskracht gaat het bij rawfood.
Zonnebloemen

Een dieet van rauw voedsel is een gezonde manier om te ontgiften, de huid te reinigen, gewicht te verliezen en er stralend uit te zien. Maar wie heeft er nu tijd om onbekende ingrediënten te zoeken en elke dag bewerkelijke recepten te bereiden? Dat is niet nodig: Rauw & Gezond bevat alle informatie die u nodig hebt om te profiteren van het goede van rauw voedsel.Lees hier verder