------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD NIEUWS

 

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Chia-pudding zeer gezond
Neem eens een keer chia-pudding

Ingredienten
200 ml  raw koskosmelk of amandelmelk, naar eigen keuze.
3 eetlepels chia zaadjes
3 eetlepels zoetstof zoals agavesiroop
een handje zacht fruit naar eigen keuze (aardbeien, bessen, banaan etc)
optioneel geraspte kokos

Bereiden
een avond te voren

Doe alle ingredienten, behalve het zachte fruit, in een potje met deksel (zoals bijvoorbeeld een Mason-Jar hier evt te koop).
Roer goed door elkaar en zet het potje in de ijskast tot de volgende ochtend (minimaal enkele uren laten staan zodat de chia zaadjes een gel gaan vormen).

Haal de volgende ochtend het potje uit de ijskast, roer nog even goed door en leg bovenaan het zachte fruit.
Kan nog wat geraspte kokos op (maar hoeft niet perse)

Chia zaadjes bevatten grote hoeveelheden omega 3 en 6. 
Verder bestaan chia zaden voor een zeer groot deel uit vezels.
Chia zaden zijn rijk aan vitamine B1, B3, vitamine E, calcium, ijzer, kalium, magnesium, fosfor, koper en zink.


Chia-zaad is goed voor een stabiel bloedsuikerspiegel en zorgt ervoor dat de opname van calcium door je lichaam bevordert wordt en dat je lang een vol gevoel blijft houden (mits de zaden enkele uren geweekt waren. De trek in tussendoortjes valt weg.

Het is gezond om enkele keren per week iets met geweekte chia zaden te nemen.
Chia zaad verlaagt de bloeddruk let dus op als u bloeddrukverlagende tabletten slikt, neem dan zeker niet te vaak chia zaden.

Gebruik maximaal 15g chia-zaad per dag.ga naar de weegschaal
Share |

 

--------

 

LEUKE INFO

Rawfood weetje Een belangrijk superfood is raw cacao. Biologische Cacao Nibs komen van de cacaoboom die groeit in het tropische regenwoud gebied. Cacao Nibs zijn niet alleen lekker maar ook erg gezond. Ze hebben een rijke, intense cacao smaak. Cacao Nibs zijn de puurste vorm van chocolade.Door de vele voedingsstoffen zoals antioxidanten vezels enzymen en mineralen zijn cacaobonen het perfecte gezonde tussendoortje. Je kunt ze verwerken in een diversiteit aan recepten.

Mangos zitten vol met Vitamine A en Calcium! 

 

RAW +

 

Neem twee zonnebloempitten en rooster er één, dan bevatten ze nog steeds dezelfde voedingsstoffen. Maar plant je ze beide in de aarde, dan zal alleen de onverhitte zonnebloempit wortel schieten en uitgroeien tot zonnebloem. Om deze levenskracht gaat het bij rawfood.
Zonnebloemen

Een dieet van rauw voedsel is een gezonde manier om te ontgiften, de huid te reinigen, gewicht te verliezen en er stralend uit te zien. Maar wie heeft er nu tijd om onbekende ingrediënten te zoeken en elke dag bewerkelijke recepten te bereiden? Dat is niet nodig: Rauw & Gezond bevat alle informatie die u nodig hebt om te profiteren van het goede van rauw voedsel.Lees hier verder