Pizza maken

Zelf pizza maken is natuurlijk vele malen lekkerder dan het afhalen en bovendien ook stukken gezonder, mits je kiest voor goede ingrediënten. Ook een vegetarische pizza is geen enkel probleem en is makkelijk te maken. Dit recept is dus ook voor de amateur kok die wel eens wat leuks wil proberen!

Wat heb je allemaal nodig voor de pizza?
1. Pizzabodem, deze kun je zelf maken of kant en klaar kopen
2. Tomatensaus
3. Bladspinazie, gesneden ongeveer 300 gram
4. Champignons, 250 gram
5. Een ui
6. Roomkaas met kruiden, 130 gram
7. Peper en eventueel zout

Met deze ingrediënten kun je beginnen met het maken van je pizza. Het fijne is dat je erg goed kunt variëren. Wil je liever geen champignons? Vervang deze dan door bijvoorbeeld olijven. Er kan eigenlijk niets fout gaan met dit recept.

Je begint met het uitsmeren van de tomatensaus over de pizzabodem. Doe dit geleidelijk en zorg dat overal ongeveer evenveel saus zit. Doe geen dikke laag, het is wel bedoeling dat je de bodem nog kunt zien. Er hoeft dus niet zo een dikke laag op dat je deze niet meer ziet.
Hierna kun je de bladspinazie goed verdelen over de tomatensaus. Doe ook hier rustig aan en gebruik niet teveel. Pak de champignons en snijd deze in stukken en leg ook deze weer op de pizza. Pel de ui en snijd hem in stukjes en leg deze over de spinazie en champignons heen. Voeg tenslotte nog de stukjes kaas toe en zet de pizza in de oven. Doe dit ongeveer twintig minuten op 200 graden, maar kijk wel regelmatig of de bodem niet verbrand. Als de pizza eenmaal klaar is, kan het zijn dat er nog wat peper of zout toegevoegd moet worden.

Nu je pizza klaar is, hoef je alleen nog maar Italiaanse wijn te kopen om je gerecht compleet te maken.