Raw vegan worteltaart recept

Met 10 basisingrediënten en in 30 minuten bak jij een overheerlijke raw vegan worteltaart. De worteltaart is luchtig, lekker en vooral gezond. Met onderstaande ingrediënten en stappenplan maak jij deze overheerlijke taart.

Cake ingrediënten:

2 cups fijn geraspte wortels

2 cups pitloze dadels

2 1/2 cups ongezouten walnoten

2 theelepels vanille extract

1/4 theelepel sea salt

1 1/4 theelepel gemalen kaneel

3/4 theelepel gemalen gember

1 snufje nootmuskaat

1/2 cup kokos bloem

1/4 cup rozijnen

Glazuur ingrediënten

1 1/4 cup ongezouten cashewnoten

1/2 cup kokosroom of volle kokosmelk

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels ahornsiroop

1 theelepel vanille extract

Stappen:

  1. Je begint met het maken van de glazuur. Laat de cashewnoten 30 minuten tot 1 uur in heet water weken. Spoel en giet ze hierna af. Doe de cashewnoten in een blender samen met kokosroom, citroensap, ahornsiroop en vanille en blend op hoge snelheid tot een zeer romig en glad beslag. Dek af en laat afkoelen.
  1. Rasp de wortels met behulp van een handrasp tot een fijne structuur.
  1. Vermaal de dadels met een blender tot kleine stukjes. Doe dit telkens met kleine porties dadels tot alle dadels gemalen zijn. Zet de gemalen dadels aan de kant
  1. De de walnoten, vanille, zout en kruiden toe aan de blender. Blend tot een semi-fijne structuur is bereikt. Voeg vervolgens de dadels toe, samen met geraspte wortels, en blend totdat een los deeg ontstaat en de wortels net zijn opgenomen. Pas op dat je niet te hard blend. Een blender met een puls knop werkt het beste. Je wilt namelijk een deeg en geen puree.
  2. Haal het mengsel uit de blender en doe het in een grote kom. Voeg de kokosbloem en rozijnen toe en roer het beslag. Door zachtjes te mengen met de hand in plaats van te mengen in een keukenmachine, kun je een lichtere, minder dichte, meer “cake-achtige” textuur behouden. 
  3. Bereid een 20 centimeter springvorm voor door bakpapier langs de onderkant en zijkanten toe te voegen. Giet vervolgens het cakemengsel in de vorm, verdeel het en druk het gelijkmatig naar beneden. Gebruik een voorwerp met een vlakke bodem, zoals een glas, om alles in een gelijkmatige laag te drukken. Als het mengsel aan het glas blijft kleven, wikkel het dan in bakpapier. 
  1. De worteltaart is nu klaar. Giet nu het glazuur over de taart en haal eventuele luchtbellen uit het glazuur. Zet de taart voor 3-4 uur in de vriezer tot het glazuur hard aanvoelt. 
  1. Haal de worteltaart uit de vriezer en laat deze 30 minuten op het aanrecht ontdooien. Wanneer de worteltaart ontdooit is kun je deze aansnijden en ervan genieten.

Een lekkere vegan worteltaart zonder toevoeging van extra conserveringsmiddelen. Een taart bestellen kan natuurlijk ook, maar is niet zo lekker als wanneer je er zelf een maakt. Soms kan het wel makkelijker en handiger zijn om een taart te laten bezorgen. Een lekkere worteltaart kun je ook bestellen bij de hema. Een hema taart wordt altijd vers bereid en kun je online bestellen of afhalen in de winkel.