-------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD RECEPTEN

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Verse spinazie-salade

Ingredienten :
750 g spinazie, 1 flinke pluk kiemgroenten, 3 eetlepels olijf olie, 3 teentjes knoflook, 50 gr raw zonnebloempitjes 25 gr geweekte
(1 nacht) ongebrande verse noten naar keuze (bijv raw macadamia), 3 vijgen, 1 half ons druiven, halve citroen zeezout

Bereidingswijze :
Was de spinazie grondig en laat de groente goed uitlekken.

Doe de geweekte raw noten, de geschilde halve citroen, de zonnebloempitten, de knoflook de olie, zout en vijgen in de keukenmachine.
Mix dit kort (t moet wat grof blijven)
Schep voorzichtig hierdoor; de verse spinaziebladeren

Leg netjes op een schaal.
Verspreid daar overheen de kiemgroenten en de druiven als mooie versiering er omheen.
Direct serveren!

Share |

 

--------

 


LEUKE INFO

Lucuma poeder is een natuurlijke zoetstof die u kunt gebruiken op verschillende manieren het is een bijzonder voedzame fruitsoort. De Lucuma vrucht is enorm rijk aan antioxidanten, waaronder betacaroteen.
Lucuma-poeder is zeer zoet van smaak en een ideale suiker-vervanger. Lucuma bevat koolhydraten, vezels, vitaminen (B1, B2, B3 en B5) en mineralen (ijzer kalium, calcium en fosfor). Het is eenvoudig door smoothies te mengen. Lucumabomen kunnen 500 jaar oud worden en op die leeftijd nog steeds vruchten voortbrengen! Lucuma wordt door de plaatselijke bevolking ook wel “Inca goud” genoemd.


Droogautomaat voor het drogen van fruit groenten ed.

Meer info klik hier

 

RAW +

 

Goji bessen behoren tot de groep superfoods en worden in China ook wel happy berries genoemd. Een klein handje per dag is genoeg om een positief effect op de gezondheid te verkrijgen. De hoge dosering antioxidanten en vitamines zorgt voor een betere weerstand, en de bessen hebben een gunstig effect op de werking van organen zoals de nieren en de lever.

Goijibessen bestaan al eeuwen.

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw 'ontdekt'. Puur natuur en uiterst gezond. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je het in de keuken? Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon laten zien hoe je met goji-bessen, chiazaad, rauwe cacao en vele andere ingrediënten de lekkerste gerechten maakt. Per recept lees je waarom het gerecht goed voor je is. Een toegankelijke en praktische kennismaking met een scala aan heerlijke en gezonde, nieuwe ingrediënten.