-------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD RECEPTEN

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Maak zelf raw chocolaatjes, zo klaar!
Chocolaatjes kun je heel makkelijk zelf maken en in voorraad brengen.

Voor de vulling:

1/2 kopje voor geweekte hazelnoten
3/4 kopje ontpitte dadels (ca 7 stuks)
1/3 kopje raw cacao poeder
1/4 theelepel kaneel
1 eetlepel gesmolten cacaoboter (au bain marie)
2 theelepels vanille extract
optioneel een dessert lepel gedroogde goibessen
2 eetlepels water

(liefst malen in de keukenmachine maar niet al te glad, het mag best wat grof gemalen zijn, anders het totaal in heel kleine stukjes snijden als je geen keukenmachine hebt)

Voor de chocolade:

1/2 kopje gesmolten cacaoboter (au bain marie)
1/4 kopje cacaopoeder
1 eetlepel + 1 theelepel mesquite poeder (optioneel)
2 lepels agave siroop
(alles goed door elkaar roeren)

Vormpjes vullen als het wat afgekoeld is met een laagje van de chocolade, daar bovenop een schepje vulling en daar weer bovenop een schepje chocolade  in de vriezer zetten (1 uur van te voren eruit halen om op te dienen.)

Lekker vegetarische chocolaatjes!

Lees hier over de cacaoboon

Share |

 

--------

 


LEUKE INFO

Lucuma poeder is een natuurlijke zoetstof die u kunt gebruiken op verschillende manieren het is een bijzonder voedzame fruitsoort. De Lucuma vrucht is enorm rijk aan antioxidanten, waaronder betacaroteen.
Lucuma-poeder is zeer zoet van smaak en een ideale suiker-vervanger. Lucuma bevat koolhydraten, vezels, vitaminen (B1, B2, B3 en B5) en mineralen (ijzer kalium, calcium en fosfor). Het is eenvoudig door smoothies te mengen. Lucumabomen kunnen 500 jaar oud worden en op die leeftijd nog steeds vruchten voortbrengen! Lucuma wordt door de plaatselijke bevolking ook wel “Inca goud” genoemd.


Droogautomaat voor het drogen van fruit groenten ed.

Meer info klik hier

 

RAW +

 

Goji bessen behoren tot de groep superfoods en worden in China ook wel happy berries genoemd. Een klein handje per dag is genoeg om een positief effect op de gezondheid te verkrijgen. De hoge dosering antioxidanten en vitamines zorgt voor een betere weerstand, en de bessen hebben een gunstig effect op de werking van organen zoals de nieren en de lever.

Goijibessen bestaan al eeuwen.

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw 'ontdekt'. Puur natuur en uiterst gezond. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je het in de keuken? Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon laten zien hoe je met goji-bessen, chiazaad, rauwe cacao en vele andere ingrediënten de lekkerste gerechten maakt. Per recept lees je waarom het gerecht goed voor je is. Een toegankelijke en praktische kennismaking met een scala aan heerlijke en gezonde, nieuwe ingrediënten.