-------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD RECEPTEN

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Cranberry-taartjesIngrediënten:

Voor de bodem:

2 kopjes ongebrande cashewnoten
1/3 kopje kokosolie (extra vierge)
half kopje citroensap
half kopje agavesiroop
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel citroenrasp

Voor de bovenste laag:

2 kopjes cranberry's (veenbessen)
half kopje (ontpitte) dadels

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor het maken van de bodem in de blender of keukenmachine.
Zorg dat alles goed fijngemalen is en er geen stukjes cashewnoot meer inzitten, tot er een romig egaal mengsel ontstaat.
Doe dit bodembeslag nu in cakevormpjes en zet deze in de vriezer.

Doe nu de cranbery's en dadels in de blender/keukenmachine (deze hoeft u niet eerst om te wassen, restanten van het beslag mogen er doorheen).
Haal na ca. een half uur de cakevormpjes uit de vriezer en beleg deze allemaal met een dikke laag van het veenbessenmengsel.

Plaats nu alles weer in de vriezer voor ca. 5 uur.

Direct op te eten uit de vriezer (of ze daarin te bewaren).Eet smakelijk!

Share |

 

--------

 


LEUKE INFO

Lucuma poeder is een natuurlijke zoetstof die u kunt gebruiken op verschillende manieren het is een bijzonder voedzame fruitsoort. De Lucuma vrucht is enorm rijk aan antioxidanten, waaronder betacaroteen.
Lucuma-poeder is zeer zoet van smaak en een ideale suiker-vervanger. Lucuma bevat koolhydraten, vezels, vitaminen (B1, B2, B3 en B5) en mineralen (ijzer kalium, calcium en fosfor). Het is eenvoudig door smoothies te mengen. Lucumabomen kunnen 500 jaar oud worden en op die leeftijd nog steeds vruchten voortbrengen! Lucuma wordt door de plaatselijke bevolking ook wel “Inca goud” genoemd.


Droogautomaat voor het drogen van fruit groenten ed.

Meer info klik hier

 

RAW +

 

Goji bessen behoren tot de groep superfoods en worden in China ook wel happy berries genoemd. Een klein handje per dag is genoeg om een positief effect op de gezondheid te verkrijgen. De hoge dosering antioxidanten en vitamines zorgt voor een betere weerstand, en de bessen hebben een gunstig effect op de werking van organen zoals de nieren en de lever.

Goijibessen bestaan al eeuwen.

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw 'ontdekt'. Puur natuur en uiterst gezond. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je het in de keuken? Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon laten zien hoe je met goji-bessen, chiazaad, rauwe cacao en vele andere ingrediënten de lekkerste gerechten maakt. Per recept lees je waarom het gerecht goed voor je is. Een toegankelijke en praktische kennismaking met een scala aan heerlijke en gezonde, nieuwe ingrediënten.