-------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD RECEPTEN

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Raw bosbessentaart


Raw Bosbessentaart

bodem:
2 theekopjes dadels zonder pit
2 theekopjes walnoten
1 theekopjes geraspte kokos


vulling:
2 theekopjes nacht-voor-geweekte cashewnoten
1/4 (of ietsjes meer) theekopje raw kokosolie
1 grote rijpe banaan
3 theekopjes blauwe bessen


Aan de slag:
Doe 1 theekopje bessen in een zakje in de vriezer

Begin met de bodem. Mix alles bij elkaar in de keukenmachine en maal het niet helemaal glad. Druk het geheel nu in een ronde cakevorm. Zet het dan in de vriezer.

Ga nu verder met de vulling: Laag 1 moet wit blijven dus mix alles zeer glad met uitzondering van de bessen. Smeer de helft hiervan op de bodem die in de vriezer staat. Laat het in de vriezer.

Mix nu de andere helft die over is met de blauwe bessen (muv het zakje bessen dat in de vriezer ligt). Doe deze laatste laag over de 1e laag die in de vriezer staat en zet het terug in de vriezer.

Bij het opdienen maakt u het met een mes even warm onder de kraan en snijdt u dan punten van de taart. Haal dan ook de bessen uit de vriezer die in het zakje zitten en leg die op de taartpunten. Als u amandelen in huis heeft kunt u die ook nog als versiering op de punten leggen. Minimaal 1 uur voor opdienen uit de vriezer halen.Share |

 

--------

 


LEUKE INFO

Lucuma poeder is een natuurlijke zoetstof die u kunt gebruiken op verschillende manieren het is een bijzonder voedzame fruitsoort. De Lucuma vrucht is enorm rijk aan antioxidanten, waaronder betacaroteen.
Lucuma-poeder is zeer zoet van smaak en een ideale suiker-vervanger. Lucuma bevat koolhydraten, vezels, vitaminen (B1, B2, B3 en B5) en mineralen (ijzer kalium, calcium en fosfor). Het is eenvoudig door smoothies te mengen. Lucumabomen kunnen 500 jaar oud worden en op die leeftijd nog steeds vruchten voortbrengen! Lucuma wordt door de plaatselijke bevolking ook wel “Inca goud” genoemd.


Droogautomaat voor het drogen van fruit groenten ed.

Meer info klik hier

 

RAW +

 

Goji bessen behoren tot de groep superfoods en worden in China ook wel happy berries genoemd. Een klein handje per dag is genoeg om een positief effect op de gezondheid te verkrijgen. De hoge dosering antioxidanten en vitamines zorgt voor een betere weerstand, en de bessen hebben een gunstig effect op de werking van organen zoals de nieren en de lever.

Goijibessen bestaan al eeuwen.

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw 'ontdekt'. Puur natuur en uiterst gezond. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je het in de keuken? Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon laten zien hoe je met goji-bessen, chiazaad, rauwe cacao en vele andere ingrediënten de lekkerste gerechten maakt. Per recept lees je waarom het gerecht goed voor je is. Een toegankelijke en praktische kennismaking met een scala aan heerlijke en gezonde, nieuwe ingrediënten.