-------------------------------
---------------------------------

 

RAWFOOD RECEPTEN

Handboek plantaardige en rauwe voeding
Voeding die voedt, reinigt, beschermt en geneest.


KLIK HIER VOOR MEER INFO
Chia-pudding
Neem eens een keer chia-pudding

Ingredienten
200 ml  raw koskosmelk of amandelmelk, naar eigen keuze.
3 eetlepels chia zaadjes
3 eetlepels zoetstof zoals agavesiroop
een handje zacht fruit naar eigen keuze (aardbeien, bessen, banaan etc)
optioneel geraspte kokos

Bereiden
een avond te voren

Doe alle ingredienten, behalve het zachte fruit, in een potje met deksel (zoals bijvoorbeeld een Mason-Jar hier evt te koop).
Roer goed door elkaar en zet het potje in de ijskast tot de volgende ochtend (minimaal enkele uren laten staan zodat de chia zaadjes een gel gaan vormen).

Haal de volgende ochtend het potje uit de ijskast, roer nog even goed door en leg bovenaan het zachte fruit.
Kan nog wat geraspte kokos op (maar hoeft niet perse)

Chia zaadjes bevatten grote hoeveelheden omega 3 en 6. 
Verder bestaan chia zaden voor een zeer groot deel uit vezels.
Chia zaden zijn rijk aan vitamine B1, B3, vitamine E, calcium, ijzer, kalium, magnesium, fosfor, koper en zink.


Chia-zaad is goed voor een stabiel bloedsuikerspiegel en zorgt ervoor dat de opname van calcium door je lichaam bevordert wordt en dat je lang een vol gevoel blijft houden (mits de zaden enkele uren geweekt waren. De trek in tussendoortjes valt weg.

Het is gezond om enkele keren per week iets met geweekte chia zaden te nemen.
Chia zaad verlaagt de bloeddruk let dus op als u bloeddrukverlagende tabletten slikt, neem dan zeker niet te vaak chia zaden.

Gebruik maximaal 15g chia-zaad per dag.ga naar de weegschaal
Share |

 

--------

 


LEUKE INFO

Lucuma poeder is een natuurlijke zoetstof die u kunt gebruiken op verschillende manieren het is een bijzonder voedzame fruitsoort. De Lucuma vrucht is enorm rijk aan antioxidanten, waaronder betacaroteen.
Lucuma-poeder is zeer zoet van smaak en een ideale suiker-vervanger. Lucuma bevat koolhydraten, vezels, vitaminen (B1, B2, B3 en B5) en mineralen (ijzer kalium, calcium en fosfor). Het is eenvoudig door smoothies te mengen. Lucumabomen kunnen 500 jaar oud worden en op die leeftijd nog steeds vruchten voortbrengen! Lucuma wordt door de plaatselijke bevolking ook wel “Inca goud” genoemd.


Droogautomaat voor het drogen van fruit groenten ed.

Meer info klik hier

 

RAW +

 

Goji bessen behoren tot de groep superfoods en worden in China ook wel happy berries genoemd. Een klein handje per dag is genoeg om een positief effect op de gezondheid te verkrijgen. De hoge dosering antioxidanten en vitamines zorgt voor een betere weerstand, en de bessen hebben een gunstig effect op de werking van organen zoals de nieren en de lever.

Goijibessen bestaan al eeuwen.

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw 'ontdekt'. Puur natuur en uiterst gezond. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je het in de keuken? Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon laten zien hoe je met goji-bessen, chiazaad, rauwe cacao en vele andere ingrediënten de lekkerste gerechten maakt. Per recept lees je waarom het gerecht goed voor je is. Een toegankelijke en praktische kennismaking met een scala aan heerlijke en gezonde, nieuwe ingrediënten.