Een vruchtentaart is een lekkere en zoete taart, waarbij je helemaal zelöf kunt kiezen welke vruchten je wilt gebruiken.
Ingrediënten
- 100 gram witte bloem
- 100 gram boekweitmeel
- snufje zout
- 1 eetlepel honing
- 100 gram zure room
- 100 gram zachte boter
- 200 gram aarbeien
- 200 gram frambozen
- 200 gram bramen
- 4 eetlepels jam
- gehakte noten
- Zeef het boekweitmeel en de bloem in een kom.
- Voeg hier de honing, zout, boter en de zure room aan toe.
- Kneed het mengsel tot een soepel deeg.
- Zet het deeg vervolgens in de koelkast.
- Bestrooi een tafel met bloem en rol het deeg uit.
- Bekleed de taartvorm van circa 250cm met het deeg en snij de rand af.
- Prik een paar gaten in de bodem met een vork en zet de taartvorm dan op een bakplaat.
- Bak de taartbodem voor circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180C tot deze een goudbruine kleur heeft.
- Laat het vervolgens afkoelen en haal voorzichtig de taartvorm weg.
- Leg de bodem op een schaal en verdeel het fruit over de bodem.
- Verwarm de jam tot deze vloeibaar is en bestrijk het fruit ermee.
Garneer het met gehakte noten en verdeel de taart in stukken voor serveren.
Nog leuker is het natuurlijk als je de taart kunt garneren met mooie slagroom toefjes en de taart plaatst op een taartplateau.