Warme Hollandse aardappelsalade kun je warm, dus direct na bereiding, of lauw eten.
Dit recept is dus wat anders als de standaard aardappelsalade die je normaliter koud eet.
Ingrediƫnten:
- 4 plakken spek.
- 1 middelgrote uien.
- 1 kleine groene of rode peper
- 6 eetl azijn
- 1 theel zout
- 4 eieren
- een snuf peper
- 1 theel suiker
- 750 gr. aardappelen
- 2 middelgrote wortels
1. Was de aardappelen snij ze in kwarten, laat de schil zitten. Stoom of kook de aardappelen in +-15 minuten gaar. Kook tegelijkertijd 3 van de 4 eieren 7 minuten.
2. Snij vervolgens de spek in stukjes. Snij de ui en pepers fijn, afhankelijk van je voorkeur kan je een deel van de zaadjes of alle verwijderen om de salade minder pittig te maken.
3. Meng het azijn, zout, peper, rauwe ei en suiker.
5. Snij de aardappels en gekookte eieren. in blokjes van 2 a 3 cm. Rasp de wortels fijn.
6. Zet je grootste bakpan op het vuur. Doe de spekstukjes in de pan. Bak een halve minuut en voeg dan de fijngesneden ui en peper toe. Bak 3 minuten, voeg vervolgens het azijnmengsel toe. Kook met omscheppen een minuut. Voeg tot slot de warm eaardappels, eieren en wortels toe. Schep dit goed om in de pan.
7. Haal de pan na een halve minuut van het vuur. Serveer de salade warm!